Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2012 00:43 - BAFOMED - БАФОМЕД LETTER 13
Автор: jedidiah Категория: История   
Прочетен: 6161 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 31.08.2012 00:37



 ESSENCE, THE TRUTH ABOUT BAFOMED
 JED, BANEBJED
 СЪЩНОСТ, ИСТИНАТА ЗА БАФОМЕД
 ДЖЕД, БАНЕБДЖЕД

ТЕМАТА Е В ПРОЦЕС НА РАЗРАБОТКА


image
BAFOMED
   Бафомед е един доста известен и спорен образ. Обвит в мистична и тайнствена пелена, тълкуван не еднозначно този символ разпаалва въображението на хората интересуващи се от различните нива на познанието. Чрез това тринадесето писмо ще се опитам да представя моите разсъждения по темата и да хвърля светлина от моята гледна точка.
   
     Какво е известно за Бафомед???
     За първи път подробни писания за този символ се появяват след 1307 година. Символа първонаначално се свърва с Монасите Войни от Храма на Соломон. При разпитите на Рицарите Тамплиери се получават самопризнания от които образа БАФОМЕД придобива реални измерения. В записките на съдилищата се описват думите на Рицарите Монаси които говорят за този мистичен образ. Както знаем в последствие те са обвинени в ерес, идолопоклонничество и магьосничество, които обвинения в последствие се размиват във времето и доста от Тамплиерите са освободени и преминават в други ордени.  
     На практика имаме отсъствие на единодушно мнение по въпроса за произхода на името БАФОМЕД.
     Ако се върнем малко по назад във времето и се базираме на гръцкия език можем да открием интересни словосъчетания които може да са възможни интерпретаций на името. Според един от изследователите на окултното , англичанина Монтаг Самърс името е с гръцки произход. Той се спира на словосъчетанието, но с корен от двете думи BAPHE и METIS, което означава  
КРЪЩАВАНЕ В МЪДРОСТ. Обърнете внимание на тази функция на БАФОМЕД защото малко по надолу в текста ще направя един интересен логичен извод който може да даде отговор на един доста интересен въпрос - В какво кръщава Свети Йоан Кръстител библейският герой Христос в реката, поливайки го с вода? 
     Друго предположение е, че БАФОМЕД е кабалистичен ключ, закодиране на богинята на мъдроста СОФИЯ. През средните векове БАФОМЕД се е отъждествявал с отрязана човешка глава - да си припомним писмото за култа към главата на ОЗИРИС и както ще видим това средновековно интерпретиране е доста близко до концепцията развита във всичките тринадесет писма. 
     Ще споменем и френския окултист от 19 век Елифас Леви който според името което носи си е чистокръвен еврейн, което го прави по презумпция познавач на кабалистичното учение. Той създава може би най известното изображение на БАФОМЕД. Прави интересна компилация от дяволските карти таро и един древен култ към козела съществуващ при древно египетския град Мендес. Наименованието на града е с гръцки произход и въобще не ни върши работа, даже внася унисално объркване както всички въведени гръцки наименования в пределите на древен египет. Затова аз ще използвам оригиналното египетско име на този древен град за да проследим коректно историческата действителност. Сега обърнете внимание на автентичното име на града - ДЖЕДУ, да това е бил градът на ДЖЕД, наричан още и Бузирис. Това уточнение е много важно защото както видяхме до тук връзката ДЖЕД е основна в моите търсения по една проста и изначална причина - ИСТИНСКОТО ИМЕ НА БОГ, БОГ В СВОЯТА ЦЯЛОСТ И ЕДИННА И ВСЕОБХВАТНА СЪЩНОСТ. Но нека проследим събитията по на сетне.
     Общо взето при Леви се формира един образ със следните характерни отличителни черти: човешко тяло с женски гърди, кадуцей на коремната област и диафрагмата, човешки ръце и рамене, копита, крила, пентаграм на челото, рога и опашка. този образ е на снимката под заглавието. Образа създаден от Леви е опит да се създаде една визуализация на едно познание, един сумарен израз на вселенсия разум, божественост, майчинство, бялата и черната луна като символ на доброто и злото, грехопадението и спасението, познанието. Със сигурност ако добавим и още смислови аналогий и те ще са верни, защото наистина това е опит за един всеобхватен ообраз на съчетанието на основните елементи и човешката духовна същност. Алистър Кроули нарича себе си БАФОМЕД когато се присъединява към Ордена на Источната Църква, която по своя смисъл е тайна сексуална секта основана в Германия през 1896 година. 


image
първообраза на бафомед - ХНУМ - Khnum: god of creation and the waters
Бог на сътворението и водата

       Град БУЗИРИС - ДЖЕД, наречен от Птолемейте МЕНДЕС,  се свързва и с произхода на мистическото същество БАФОМЕД - Козела на ДЖЕД  /Мендес/. Този образ се предполага, че символизира астралния свят и е с древноегипетски корен. Мендес е гръцкото название и на Ba-Neb-Ded - Дом на Владиката. При така изложената теза относно град ДЖЕД - БУЗИРИС - МЕНДЕС имам пълното основание да определя този древен град като ПЪРВООБРАЗА НА град ДЖЕДУСАЛИМ, стигнал до нас като град ДЖЕРУСАЛИМ - JEDUSALEМ - JERUSALEM. Съдържанието на името на града Дом на Владиката, се трансформира в ДЖЕД - БОГ и САЛЕМ като мир и имаме словосъчетание БОЖЕСТВЕН МИР или В МИР С БОГА - JEDUSALEM - JERUSALEM.
При  словосъчетанието БАНЕБДЖЕД имаме БА като ДУША, НЕБ  е подобно на господар, владетел и ДЖЕД /според мен името на Бог/ е името на града Бузирис. 

image
BANEBJED - БАНЕБДЖЕД               Логиката на мисълта ме води към тълкуване по следният начин - БОЖЕСТВЕНА ДУША - ДУШАТА НА ГОСПОДА БОГ - БОГЪТ ГОСПОДАР НА ДУШИТЕ.  БА като душа и ДЖЕД, ДЖЕДУ като Бузирис в делтата на Нил е Бог, в определен времеви отрязък е символ на плодородието в последствие самият ОЗИРИС отъждествен, въздигнат като желание за богоравен с ДЖЕД и  се е изобразявал като КОЗЕЛ или като КОЧ което от своя страна се припокривало отново с ДЖЕД. Като Козел-Коч в древен египет този символ на плодородието е свързван със слънцето, от там ОЗИРИС, АМОН РА, КХЕМУ, ХНУМ и дори душата БА на места е изобразявана като КОЧ.

     Нека сега да се насочим към тълкувание на тези взаимовръзки за да ни стане ясно към какъв аспект на съществуванието е насочена функцията БАНЕБДЖЕД - БАФОМЕД.
     Този уникален по своето съдържание образ е функция на мисълта насочена към космическото и земното съчетание чиито продукт сме ние хората. Божествената искра въплътена в нас под понятията ДУХ, ДУША са уникално съчетани с основните аспекти на материята. Функцията на духът, душата , божествената искра се припокрива с нематериалните аспекти на ТВОРЕЦА В ТВОРЕНИЕТО. Заложен еволюционен "мисловен процес" в едно материално тяло, който процес определя цялостното взаимодействие на тялото с окръжаващата го среда и създаваща му ТВОРЧЕСКИ ПОТЕНЦИАЛ с цел моделиране на окръжаващата го среда според идеята и потребноста за съществуване и развитие на ТВОРЕЦА, без значение дали става въпрос за ВЕЛИКИЯ ТВОРЕЦ НА ВСЕЛЕНАТА или за човешко същество - принципа е един и същ и това е казано в думите " По негов образ и подобие ". В тази връзка е и функцията на всички религиозни доктрини от които ТВОРЕЦА - ЧОВЕК персонално няма никаква нужда, но тука идва голямото НО, някой има "нужда" от тези религиозни схващания - РЕЛИГИИ. Някой има нужда да ни обясни и "напътства" как да взаимодействаме с БОГ???  
     Това обяснено с прости думички е желанието на определена група от хора да влияят и манипулират огромни маси от хора на ДУХОВНО НИВО. Или още по простичко казано: БОРБА ЗА ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ ДУШИТЕ НА ХОРАТА. Да припомним моето тълкувание на БАНЕБДЖЕД - БАФОМЕД - ДЖЕД-БОГ господар на душите - ВЛАДЕТЕЛЯТ НА ДУШИТЕ. Казано по друг начин, едни хора се опитват да дават наставления на ТВОРЕЦА - Човек как да си рисува картините и какви бои да използва, каква тема да рисува, как да държи четката, цветовата гама на рисунъка, по какъв начин да изобразява предметите, какво да рисува и кога и така на татък. Задавам въпроса КАКЪВ ЩЕ ТОЗИ ТВОРЕЦ???         Отговора на този въпрос Ви дава отговор на това какво се случва с Вас във всеки един момент от Вашето съществуване. Целта на групата хора - посветени е тотална манипулация на ДУХЪТ в нас, Узурпиране на Божествената творческа искра във всеки един от нас. Дивидентите за посветените са колосални. Резултатът го виждаме с очите си. Борбата за човешките души не е функция или даденост произтичаща от ВЕЛИКИЯ ТВОРЕЦ, а познаване на неговата същност от група хора и не желание за споделяне с останалите милиарди хора. Те превръщат своето познание в инструмент изцяло в тяхна полза и формират нарочни заблуди за останалото човечество което "тича" като куче на състезание след един изкуствен заяк, които никога няма да достигне. Опитайте се да привлечете вниманието на това куче, опитайте се да му обясните, че това е изкуствен заяк и той не се яде и няма полза да го предледва, успехът ви ще е равен на нула. Кучето фанатично преследва илюзорната цел и нищо друго не го вълнува в този момент, душата на творец е забравена и време за протичане на мисъл няма, има единствено първосигнална, стадна реакция, както всички кучета участващи в състезанието и преследващи една непотребна и безмислена парцалена кукла под формата на заяк. Този пример го давам защото съдържа в себе си всичко което е необходимо да елеминираш или завладееш душата, божествената творческа искра на един човешки индивид.
     Нека видим какви религиозни общности имат право да членуват при масоните. Мюсюлмани, Юдей и Християни. този пример го давам защото
БАНЕБДЖЕД - БАФОМЕД е припознат от масонските общества. Така имаме три взаимно изключващи се религий на едно място. В нормалният свят това е повод за война, но при масоните не. Дали те не обезличават тези три основни релий, ами да в чисто практически план това е тотално обезсмисляне и обезличаване на тези религиозни доктрини. О не ще каже някой и ще се започне носене на вода от девет дерета за да ни убедят, че това видите ли било еди какво си, което е символ на търпимост и религиозно уважение или нещо подобно. Категорично не ТОВА СИ Е ЧИСТА ФОРМА НА ОБЕЗЛИЧАВАНЕ на тези религии. това от своя страна ни показва частично ПРАВИЛНИЯ ПЪТ. Нито една религия по света, въпреки своите претенции за правилност, пълнота и най голяма близост до БОГ не предоставя ПЪТЯТ. Защото път към бога няма, НЯМА.
   ПЪТЯТ КЪМ БОГ е път към самите нас, пътят към бога е чиста форма на разстоянието между СЪРЦЕТО И ГЛАВАТА НИ. Никой човек в ясно съзнание не се нуждае от ПОСРЕДНИК ЗА ОБЩУВАНЕ СЪС САМИЯ СЕБЕ СИ - ТВОРЕЦА. Това е азбучната истина и програмата заложена от самият Създател ДЖЕД - БОГ - ТВОРЕЦ, а ние сме нищо друго освен ТВОРЕНИЕ НА НЕГО, СПОРЕД НЕГОВИТЕ ЖЕЛАНИЯ И ЗАКОНИ.
     
     Сега ще ви запозная със ВЕЛИКАТА ТАЙНА опазвана като светая светих от посветените - "ДУХЪТ ВЛАДЕЕ МАТЕРИЯТА", за това аспекта на БАНЕБДЖЕД-БАФОМЕД - ВЛАДЕТЕЛЯТ ГОСПОДАР НА ДУШИТЕ НИ е основната цел на посветените. Когато една  велика тайна се разкрие пред очите ни и по някакъв начин ние сме я чували в контекста на разни изказвания имаме способноста да я УМАЛОВАЖИМ. За това нека никой не се прави на знаещ, а съвсем отговорно за себе си да погледне върху думите. Това е в основата на КОСМИЧЕСКИЯТ ПОРЯДЪК. Това е изначалната истина и ако искате го наречете първи и основен закон на всемира и изходна точка за всяка ПРАВИЛНА концепция на процеса живот.
     Сега пак простичко казано, вярата в себе си, в собственото съзнателно АЗ, в духът който е в теб самия, тази вяра в собствените ти способности. Тези аспекти на собственото АЗ не предвижвиждат според ВЕЛИКИЯТ ТВОРЕЦ - ДЖЕД посредник, религия. Всеки човек е църква и храм достоен за уважение и притежаващ пълните права и необходимости делигирани му лично от ДЖЕД БОГА ТВОРЕЦ.
     Какво правим тогава:  развиваме единствено вярата в собствения си дух творец, делигирана ни лично от БОГ и сами ще се убедите, че за вас няма да има непостижими неща.
     Друг важен аспект на нещата е да си съсредоточите вниманието единствено в настоящето за да може да живеете един пълноценен и смислено творчески живот, всичко което съществува в момента и е около вас е истината и заслужава вашето внимание. Длъжен си според Божествения план да бъдеш единствено и само себе си. Никога не се стреми да повтаряш нечий живот, пък било то и на Папата или на Христофор Колумб, няма да се получи и обезмисляш заложеното от ДЖЕД Твореца в теб - ТВОРЧЕСТВОТО.
     Създай и твори себе си, превърни себе си в уникално творение, това е космическият порядък и волята на Твореца, защото чрез него ТВОРЧЕСКАТА СИЛА Е И ТВОЕ ПРИТЕЖАНИЕ, ТЯ Е И В ТЕБ. Каквото направиш със себе си това ще е, Дали ще се изкачиш на Еверест, дали ще станеш известен художник от ранга на Пикасо, богат или беден всичко зависи само от теб и от ТВОРЧЕСКИЯТ ДУХ - ДУША които притежаваш. Ти самият си владетел на душата си и сам чрез нея формираш желанията и нивата на постижения за самия себе си, от свое име и за Негова прослава и за осмисляне на действието чрез което те е създал.
       И сега най важното което споменахме по горе, но сега конкретизираме ТИ ВСИЧКО МОЖЕШ ДА ПОСТИГАШ САМ, ДА ФОРМИРАШ ЦЕЛТА И ДА Я ПОСТИГНЕШ, сам идваш на земята и сам си отиваш, ПОСРЕДНИЦИ НЕ СА ТИ НЕОБХОДИМИ, връзката с Него я имаш, тя е в теб, Той ти е дал всичко от което се нуждаеш ТВОРЧЕСКА ДУША, мисловен процес и резултат. 
     Сега вече съм сигурен, че осъзнавате каква борба се води за всяка душа на тази планета, да бъде приобщена към............НЕ НУЖНО ЗА ИНДИВИДА, да бъде подчинена на............. НЕ НУЖНО ЗА ИНДИВИДА, да бъде заблудена творческата същност на душата на отделния индивид - НЕ НУЖНО, даже ВРЕДНО ЗА ИНДИВИДА. 
     За това функцията на БАНЕБДЖЕД - БАФОМЕД е желано познание за посветените, но в каква посока??? Приемането на БАНЕБДЖЕД - БАФОМЕД в сърцето на всеки индивид е форма на признаване на СОБСТВЕНАТА ВЛАСТ ВЪРХУ СОБСТВЕНАТА СИ ДУША, НО ДЕКЛАРИРАНО ПРЕД БОГА ТВОРЕЦ - ДЖЕД. Приемането не бива да е акт предхождащ разбирането на БАНЕБДЖЕД, а трябва да е последващ акт след самопосвещението - разбирането на неговата Божествена същност която разкрихме в предходните редове. Самопосвещението не е действие извън себе си, а акт на самоопознаване на себе си, което е чиста форма на опознаване на ЕДИННАТА БОЖЕСТВЕНА СЪЩНОСТ произтичаща от ДЖЕД великата девятка на БОГОВЕТЕ. Истината е проста САМ ЗА СЕБЕ СИ, САМ СИ СИ, ТИ СИ НАЙ ВАЖНОТО НЕЩО В ЖИВОТА. При осъзнаване на същноста БАНЕБДЖЕД човек превръща себе си във фактор с който другите трябва да се съобразяват, превръща себе си в това което БОГ иска от него - ТВОРЕЦ, а не сляп и ненужен нему последовател, САМО ТОГАВА ТИ ЩЕ ИЗПЪЛНИШ ЗАЛОЖЕНИЯТ ОТ НЕГО В ТЕБ ЗАМИСЪЛ И ТОЙ ЩЕ СЕ ВЪЗРАДВА ОТ СВОЕТО ТВОРЕНИЕ /ТЕБ/ И ТИ ЩЕ ОСМИЛИШ НЕГОВИЯТ ТРУД ДА ТЕ СЪЗДАДЕ. 
 image image
Ето една снимка която по стечение на обстоятелствата сравнително пълно покрива символиката на
БАНЕБДЖЕД - БАФОМЕД. Слънцето огррява, луната е между пръстите ми, Пловдивския козел на младежкият хълм и символа на ДЖЕД на гърдите ми който за съжаление почти не се вижда защото е малък.


     Знака който съм направил може да се причисли към символиката на БАНЕБДЖЕД - БАФОМЕД защото изразява рогато същество. Опита на мнозина да причислят този символ и БАНЕБДЖЕД към дявола според мен е особенно нескопосан по начина на изразяване и показва дълбоко не познаване на същноста на нещата. Няма да навлизам в полемика и обяснение на темата дявол защото това е много дълбока и пространна територия. По принцип всяко едно нещо и всеки един аспект на живота е въпрос на гледна точка. Това е много важен момент за осъзнаване защото определението дявол не може да се разглежда едностранчиво. Самият Луцифер, който се свързва с дявола съдържа в етимологията на своето име НОСИТЕЛ НА СВЕТЛИНА. Символично приносителят на светлината е функция на даващ познание, е питам аз за кого познанието е дяволска работа??? 
Ето не скрито деклариране на почит, но насочете вниманието си към думите ми по горе, което ще ви насочи към правилното тълкуване на нещата, ОТ СЕБЕ СИ, ЗА СЕБЕ СИ - АЗ СЪМ ТВОРЕЦА.
image

ЕТО И ОЩЕ ЕДИН ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ТАЗИ ФИЛОСОФИЯ

image

БАНЕБДЖЕД - БАФОМЕД ФИЛОСОФИЯ ОТ ДРУГО ИЗМЕРЕНИЕ И НИВО, ОПОЗНАВАЙКИ СЕБЕ СИ ОПОЗНАВАШ ВЕЛИКИЯТ ТВОРЕЦ - БОГ, ДЖЕД.      По горе ви насочих вниманието към основните аспекти на понятието БАНЕБДЖЕД - БАФОМЕД които по един логичен начин можем да свържем с един доста загадъчен образ от библейските писания.
Сега нека поразсъждаваме:
BAPHE и METIS - Кръщаване в Мъдрост.
БАНЕБДЖЕД - БАФОМЕД както споменахме е и форма на закодиране, кабалистичен ключ на същноста на богинята на мъдроста СОФИЯ
ХНУМ, древноегипетското рогато божество, първообраз на БАНЕБДЖЕД - БАФОМЕД  и забележете БОГ НА СЪТВОРЕНИЕТО И ВОДАТА.
Кръщението на Христос във водите на река Йордан се чества на 6 януари според Григорианският календар. Корените на този празник ни насочват към ЕГИПЕТ. Климент Александрийски споменава в своите летописи за едно общество отбелязващо Христовото кръщение с нощно бдение. Според това гностическо схващане в човека Христос се въплъщава Логоса. Логоса като понятие е прието да се тълкува като НАУКА, което е чиста форма на ПОЗНАНИЕ което води до МЪДРОСТ.  
Самият акт на кръщенето е насочен единствено към ДУШАТА, пряка връзка както видяхме към НЕЯ - ДУШАТА има и ВЛАДЕТЕЛЯТ НА ДУШИТЕ - БАНЕБДЖЕД - БАФОМЕД. За това по никакъв начин не бихме могли да отделим двете състояния, едното е съдържанието, вложеният смисъл на образа на Йоан Кръстител и неговите действия и съдържанието и вложеният смисъл в БАНЕБДЖЕД - БАФОМЕД и дествията които той поражда в направление на душата. 


При така разгледаните обстоятелсва до момента имаме право да приемем извода, че ............................



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930