Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2011 11:38 - ТАЙНИЯТ ПЛАН ДРЕВЕН ЕГИПЕТ ПАРИЖ ПИСМО 5 - Knights Templar
Автор: jedidiah Категория: История   
Прочетен: 7005 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 11.02.2012 19:47


 ПИСМО ПЕТО

 

 

 

РИЦАРИТЕ ТАМПЛИЕРИ -  Knights Templar                


 image

 

В предходния текст проследихме легендата, върху която се базира основанието за съществуването на масонството. Както видахме масоните нямат никакво основание да определят своето историческо и реално начало в по старо библейско време. Тяхната историческа начална точка и генезис трябва да се търси и обосновава в по ново време, при всички случай във времето след гоненията на  РИЦАРИТЕ ТАМПЛИЕРИ.  Чрез това писмо ще се опитаме да хвърлим светлина върху едно мое предположение, което е в пряка връзка с нея. В използването на легендата при масоните имаме създаване на основание за съществуване, което в крайна сметка трябва да е взаимствано отнякъде. По мое мнение това е станало именно на базата на реално събитие, превърнато в алегория и пряко свързано със създаването и развитието на Рицарите-Храмовици. Това от своя страна води до едно осмислено възприятие на изключителната важност на съществуването на Рицарския Орден.

И при двете ситуации, както знаем, имаме пълно съвпадение на две основополагащи и бих казал най-важни позиции. Първото съвпадение е броят на хората, които тръгват да търсят водача, и при двете формации цифрата, която е вложена, е девет (ПЕЗЕДЖЕД). Второто съвпадение е Храмът на Соломон (ДЖЕДИДИАХ), Дома на Бог. На базата на тези припокривания ще направим опит да разкрием истинската картина на какво в действителност се е случило в генезиса на създаването на ордена, и защо Масоните повтарят в приказен аспект деветимата, и в алегорични приплъзвания СЕ ОТЪЖДЕСТВЯВАТ с Рицарите Тамплиери девет от които отиват "да търсят тялото на своя майстор - учител ДЖЕДИДИАХ - СОЛОМОН", НАМИРАТ ГО И ГО ПРЕНАСЯТ НА ДОСТОЙНО за погребение място. За целта ще дам кратка информация за създаването, развитието и края на ордена.

Официалната година, която е приета за създаването на ордена, е 1118 г. Той се създава от ДЕВЕТ рицари, които се считат за основоположници на тази структура. Ето и имената на основателите – Юг дьо Пайен, Жофроа Бис, Жофроа дьо Сент Омер, Андре дьо Монт Бар, Гондемар, Нивар дьо Мондидие, Юг Риго, Росал, Аршамбо дьо Сент Аман. Въпреки че били основани като военна структура, имаща за цел да охранява поклонниците в светите земи, неговите членове положили монашески обет. Същите били наричане БЕДНИТЕ РИЦАРИ НА ХРИСТА. По това време Светите земи се управлявали от Крал Балдуин Втори, наричан крал на Йерусалим, управлявал от 1118 г. – 1131 г. Новосформираната монашеско-военна структура била настанена в периметъра на Соломоновия храмов комплекс. Това довело до допълнение към името на рицарите, те били наречени Рицари на Храма – Тамплиери.
     По мой лични предположения, Те Рицарите не са били случайно настанени там, това е било предварително планирано и договорено в далечните френски земи, това просто е била първата стъпка от планираното им присътвие в Йерусалим.  
   През 1128 г. орденът бил признат от папа Хонорий втори. Събитието се случило по време на събора в Троа. За самия Орден бил изработен устав, който в първоначалния си вариант е съдържал седемдесет и две точки, съставен от първия абат на Клерво, Свети Бернард (статуята пред църквата „Света Троица“).

 

 

image

 

Девет Рицари в продължение на девет години вършат своята работа в района на Йерусалим, така наречените Свети земи. Има исторически податки, че тази група от монаси са извършвали разкопки именно на територията на Соломоновия Храм. Твърди се, че те са намерили „НЕЩО“. Тези твърдения според мен са напълно основателни и това е първопричината за тяхното присъствие по тези земи.

Малко след този кратък исторически период развитието на ордена поема по една завидно възходяща крива. Подобен възход на организация историята до този момент не познава.

Всеизвестни са подвизите на рицарите на бойното поле. Те се характеризирали с перфектно владеене на бойни умения, безстрашие при влизане в бой и желязна дисциплина. Тези три фактора превръщали воините на Соломоновия Храм в перфектната бойна машина за времето си. Отделните им победи може да намерите сред поредиците от издания, посветени на тази тема. Трябва да споменем, че основното седалище на Рицарите, нещо като техен централен щаб, е бил в Париж. Там се намирал Храмовият манастир. Това не е интересно съвпадение, а неоспорим факт, който според мен не е случаен и се припокрива с основния контекст на тези писма и е изцяло в подкрепа на моите твърдения. Ако забележите основните линии на това писание въпреки разходката във времето и по различните места в крайна сметка ни отвеждат до този уникален град. Както сами ще се убедите след прочитането на целия материал съм сигурен, че и вие ще започнете да гледате с други очи на този прекрасен Париж. При него са създадени всички предпоставки да бъде нещо повече от столица на Френската Република, но нека не избързваме.

И така, за времето на своето съществуване около 180 години Срденът по обясними причини е успял да стане приказно богат, стигайки до там, да си е осигурил територия в областта Лангедок за формиране на собствена държава. Доста исторически сведения говорят, че по - богата от ордена е била само Папската институция, която е разполагала с около деветстотин годишна преднина. Интересно е да отбележим как за толкова кратък период от време в онези трудни времена се формира такова богатство. Аз бих казал така – когато разполагаш с познание и си първи и единствен в дадена, но въпреки всичко неограничена сфера, то невъзможни неща няма. Простичката дума е МОНОПОЛ, защото религиите са забранявали лихварството,  единствено тамплиерите и евреите са го практикували. Този факт според мен също не трябва да се разглежда като съвпадение, а като съвсем закономерно явление. 

Според доста специалисти и анализатори на различните историко-икономически процеси тамплиерите са първите, които въвеждат някои от основните форми на банкирането. Поради създадената мрежа от техни обители в Европа, включително до Йерусалим, те въвеждат първите форми на банковия чек или кредитната карта. Поклонниците, пътуващите търговци, дори и благородниците били в постоянна опасност по пътищата. Практически те можели да бъдат нападнати или ограбени по всяко време на своето пътуване. За тази цел рицарите тамплиери въвели записка с кодирано писмо и печат, давана на оставилия парите. Срещу тази бележка същият пътник можел да си получи сумата във всяка тяхна обител, която се струвала на пътника най-близка до крайната точка на неговото пътуване. Така се елиминирала всякаква възможност, пътникът да се раздели с парите си по насилствен начин и нуждаещият се от тази услуга си осигурявал спокойствие при своето пътуване. Разбира се, това се случвало срещу договорено възнаграждение между представители на ордена и пътуващия.

Друга основна дейност, която развили, това е заемането на пари срещу лихва. Според някои сведения годишно лихвата в някои случаи достигала до петдесет процента. Доста впечатляваща принадена стойност. Неизвестен за мен остава фактът как са успели да получат разрешение от църквата за тази дейност, която в християнския канон е абсолютно забранена, а рицарите Тамплиери се числели към голямото християнско семейство, но всичко си има логично обяснение.

Самите те са били воини със слава на отлични бойци. Сградите, който притежавали, били отлично укрепени и защитени, което довело до възможността да приемат при тях на съхранение значителни суми и скъпоценности от благородници и крале. С течение на времето по груби изчисления по-голямата част от капитала на континента е бил съсредоточен в техните ръце и са имали възможност да го управляват. Бих казал гениално за времето си познание. Но откъде са го научили, дали не са имали за учители и водачи евреи?           

Тук веднага ще споменем един безспорен исторически факт. Майката на последния велик магистър Жак дьо Моле е била чистокръвна еврейка, а името му е Яков - Жак. Предполагам знаете, че майка еврейка означава, че самият Велик Магистър е бил сто процента евреин. Интересно е да се проследят в този аспект родословните линии на останалите велики магистри на ордена още от неговото създаване относно тяхната автентична народностна принадлежност. Ето още един пример за Магистър на Храмовиците с еврейски произход. В периода от 1153 до 1170 година Велик магистър на ордена е Бертран от Бланшфор. За него се знае, че произлиза от южнофренските родови линий на катарите. По онова време се е смятало, че Ордена на Тамплиерите принадлежи изцяло към лоното на католическата църква. За да се ориентирате в ситуацията ще дам един пример, че този факт е равносилен на ситуация - КАТОЛИК ДА СТАНЕ РАВИН ПРИ евреите. Ако се заровим малко подълбоко в тази насока южна франция ще стигнем до генезиса на династията на меровингите които произлизат също от тези кръвни линий. От тези преселили се древноегипетски племена, нарекли се по късно евреи произлизат всички благородници от меровингите. От там също трябва да се проследява кръвната линия на древноегипетските НИСУ - фараони.
Поради важноста на Рицарите Тамплиери ще се наложи да погледнем нещата и през един друг ъгъл. Нека да поставим един основополагащ въпрос около ситуацията относно причините и генезиса на кръстоносните походи, защото Тамплиерите са функция на този комплекс от мероприятия. По този начин ще насочим мисълта си в по правилна плоскост за разсъждения и ще стъпим на "здрава почва".
 Въпроса е кой има най пряка полза и интерес от кръстоносните походи, от възвръщането на СВЕТИТЕ ЗЕМИ, като географско и историческо понятие??? Знаейки вече генезиса и историко географския корен на династията на Меровингите - Юдейските земи и принадлежноста им към еврейският род, то отговорът си идва от самосебе си. Да единствените които имат пряк интерес са те Меровингите. Внедрени по цяла европа крипто-еврейте започват активиране на цалата си мрежа за пълна мобилизация на силите на европа за организиране на освободителен поход с една единствена цел, освобождение и завладяване на Светите Земи. Предаваните от поколение на поколение документи относно какво се пази под Соломоновия храм, богатства и познание са били съхранени от еврейте и в частност от техния елит Меровингите. Тук ще спомена един факт който е малко известен, но ще хвърли допълнителна светлина относно тезата ми. Папа Урбан ІІ е френски глава на реформираните Бенедиктинци преди да го коронясат за глава на римокатолическата църква. Той е внук на Хенри от Бургундия чиято съпруга е Сибила от Барселона. Рода на Сибила е част от еврейската диаспора в испания наричани "MARRANOS", пряко свързани като родови линий със родовете на Септимания. Именно там се заражда ереста с опорна точка Мария Магдалена и намира благодатна почва за развитие. Там обаче основното население поддържащо тази ерес е от катари еврей. На същите им е даден независим статут от краля на Каролингите Пепин. От там техните управляващи благородници се нарекли наследници на Давидовото семе, Царе, но не просто царе, а царе на еврейте. Сега да поясним, че Септимания е областа Лангедок. Извода който можем да направим е, че Меровингите - еврейската кръвна линия е стигнала и Римските Папи за един доста дълъг период от време, невероятно но факт. И така извода е, че еврейте с активната подкрепа на еврейския Папа Урбан  ІІ организират първия кръстоносен поход към еврейските територий - Йерусалим през 1099 година. При така създадените взаимоотношения може да се твърди, че Меровингите проникват в християнския свят чрез монашеството. В този аспект са интересни и твърденията на Кристофър Найт и  Робърт Ломас, че някой от водещите еврейски фамилий са се наговорили с Меровигския Папа просто да ограбят Йерусалим. Те твърдят, че тези еврейски елити стоят зад организирането и провеждането на всеки един кръстоносен поход, което и според мен е САМАТА ИСТИНА.


Установяването на тези факти относно еврейския произход по никакъв начин не могат да омаловажат или да хвърлят каквато и да е сянка относно постиженията на Ордена. Даже напротив, тези връзки по всяка вероятност са в основата на уникално бързия възход в имотно и финансово отношение на Ордена и ги поставят като изключително важно звено от цялостния план за налагане на НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД. Тези връзки ги превръщат в наши съвременници по начин на мислене, изключително напредничави за онези тъмни векове. Интересен е факта, че Крал Филип Хубавия през 1306 година прави страхотни гонения срещу ЕВРЕИТЕ, майката на Яков - Жак Дьо Моле е еврейка както споменахме по горе и през следващата година имаме атака срещу Ордена. В исторически план няма случайни процеси. Тук поставяме въпроса има ли основателна причина да свържем двете събития прогонването на евреите от земите на Франция 1306 г.  и унищожаване на Ордена през 1307 г. ??? Аз си мисля, че по скоро да, но това ще е тема на друго писание.

Стигаме  до момента, когато Филип ІV–Хубавия решава съдбата на Ордена само в един ден. Петък тринадесети от 1307 г. От този момент насетне се счита, че съществуването на Тамплиерите е прекратено. По този въпрос може да се напише доста обширен материал, но не бива да излизаме от контекста на този труд, затова си запазвам правото да го направя в следващи публикации.

Сега нека се опитаме след краткото запознаване с Ордена на Храма да поразсъждаваме какво би могло да се е случило през онези далечни времена.

Както споменахме още от времето на Цар Соломон - JEDIDIAH се задейства мащабната част продължение на плана относно налагането на новия световен ред NOVUS ORDO SECLORUM (завладяването на златото – света). Около това време започва целенасоченото разселването на Богоизбрания народ по света под формата на тринадесет племена. Както предположихме една от основните група се е придвижила към сърцето на Европа, а именно сегашните Френски територии. В един времеви отрязък около земите на днешен Париж се появява племето ИЗИСИ. Възникването на града е сигурно обяснено от историците, затова аз няма да се спирам на тази тема. Ще се спрем на фактите около възникване на името му. Наименованието ПАРИЖ е словосъчетание, в което по неоспорим начин присъства ИЗИ – ИЗИДА. Факт е, че името на града е дадено в чест, забележете, на Великата Богиня, жената и сестра на ОЗИРИС и майка на ХОР, владетелката на магията ИЗИДА. Същевременно тя е и правнучка на самия АТУМ ВЕЛИКИ и част от божествената същност на ДЖЕД – БОГ в неговата цялост.  В герба на града  и сега съществува кораб, който се нарича корабът на ИЗИДА. След завръщането си от Египет Наполеон възлага на специална комисия начело с Луи Петит-Радел да проверят дали твърденията на Жил Коррозет и други личности, живели преди Наполеон относно ИЗИДА – покровителка на Париж, имат основание. След известно време комисията излиза с официален доклад, че всичко това е вярно и се основава на намерени от тях неоспорими доказателства относно твърденията.

image

 

 

ОФИЦИАЛНИЯ ПЕЧАТ НА ПАРИЖ

около 1400 г.

 

След този доклад лично Наполеон се разпорежда, чрез писмени инструкции от двадесети януари 1811 г. атрибутите на ИЗИДА и нейната звезда да се включат в герба на града.

 

 

image   

 

 

image

Вглеждайки се в герба с орела, забелязваме седемте издатъка от короната, които визуализират седемте лъча от звездата на ИЗИДА. Над короната стои крилата птица, орел която също откриваме и при печата в еднодоларовата банкнота отдясно. Това е още едно доказателство относно моето твърдение, че ИЗИДА е всеприсъстваща и в еднодоларовата банкнота. Въобще, където и да се открие орел - птица в отличителните знаци на кралства и владетели, според мен почти винаги трябва да се подразбира почитта към богиня ИЗИДА и онези древни познания, чиито автентични приносители са еврейските заселници, за което трябва да сме им много благодарни. Отделно от това да се има предвид и петолъчката като въведен неин символ. Петолъчната звезда от гербовете на Париж и от древните египетски писания е символ на звездата на ИЗИДА, звездата Сириус. Когато споменаваме еврейския народ в тази писания, ви моля да не забравяме, че на практика все едно говорим за народ с неоспоримо доказан произход от древен Египет и в последствия нарекъл се с това име. Същият този еврейски народ е съхранил в продължение на векове  автентичното божествено схващане, основна част от което са познанието за ДЖЕД, ОЗИРИС, ИЗИДА и ХОР. Образно казано, за този народ трябва да се мисли и като народ от древни египтяни, без да се посяга на техния избор да се наричат еврейски народ, защото това е тяхно исконно право, което лично аз уважавам.

Това е много важно да се отчита, за да  се дават обосновки на въпроси от рода на как се е появил култът към ИЗИДА в Париж или въобще в Европа. През 1512 г. историкът Lemaire de Belge твърди, че поклонници се кланят на идола на богинята ИЗИДА в Abbey на Sent Germain Des Pres. Интересно е и твърдението на един от първите изследователи на Париж, който се е постарал да създаде може би първия наръчник на града. Малко след 1543 г. историкът Corrozet издава справочника под името  Les Antiquitez Historie et Singularitez в Париж. Ето какво твърди историкът от онова време. Той казва, че на мястото на Сен Жармен е храм на ИЗИДА и че там е съществувала статуя на богинята. Самото място се наричало Храма на Изида. Интересното е, че за жителите на близките населени места това място се наричало ПАРИЗИС което означавало – в близост до или около храма на ИЗИДА.      Според други исторически податки от 1608 година, цар Хилдеберт (V век) е подарил своето феодално имение ИЗИ, където и до момента се виждали останките от древен храм, посветен на ИЗИДА. На това място в последствие е издигната църквата Свети Винсент, а по късно на Свети Жармен. През 1612 г. историкът Андре Фавин изказва твърдението, че катедралата Нотр Дам де Шанс също е в почит към ИЗИДА, по подобие на близкия манастир Свети Жармен. Той твърди, че римляните по тези места са наричали богинята с името ЦЕРЕРА.

За подробна информация виж изданието на Роберт Бовал и Греам Хенкок. Могат да се дадат и още примери, но тезата относно произхода на името на Париж е същата.

Според мен най-голямо припокриване имаме при ПАРИЗИС – в близост/около храма на ИЗИДА. Чрез тези примери исках да покажа в каква среда се заражда идеята за рицарите и сред какви хора. Какво са почитали и на какво са се кланяли – ИЗИДА. Но при наличие на Нея няма как да не присъстват като вярвания цялата палитра от космогонични схващания от древния Египет, както казахме с приносители еврейските заселници.

Ето какво се е случило според мен. Носителите на познанието, а защо не и предвождани от автентичната кръвна линия на НИСУ – ФАРАОН, се сливат с местното население в продължение на векове. Набират достатъчно мощ и влияние в средите на тогавашните общества и църквата. Техни представители стигат до високи нива в йерархиите на различни институции, или заслужено или чрез покупка на индулгенция и титла и смесени бракове. В определен момент назрява убедеността, че е дошло времето да си приберат това, което ценят най- много и силно почитат. Това нещо може да бъде автентичната глава на ОЗИРИС от култа в древен Египет от Храма в Абидос, която е дори основният повод за строежа на Храма от Соломон, ДОМ ЗА ГОСПОДА, Свещенният КИВОТ И МОЩИТЕ НА ЦАР СОЛОМОН - JEDIDIAH. Това предположение не звучи хаотично в пространството имайки предвид, че тамплиерите са се кланяли на подобен артефакт наречен в различните интерпретаций главата на Бафомед . Тези твърдения някои се опитват да отрекат, но сами по себе си те не могат да се появят просто така от нищото. Въпреки всичко, е имало някакъв повод те да се появят. Защото, ако са верни, то моето предположение също е вярно. В контекста на този култ се прокарва и идеята, че това е главата на Свети Йоан Кръстител. В този аспект на разсъждения мога да кажа, че дейността на Кръстителя се припокрива с дейността на ОЗИРИС от древните писания. Защото самият НИСУ – ОЗИРИС посвещавал хората в добрите религиозни практики. Случая с библейския Йоан Кръстител е възможен повод да се обоснове при нужда произходът на главата, пред която се кланят християнските рицари тамплиери. Другото важно и свещено нещо, което са търсели и намерили, са тленните останки на самия Соломон (според мен автентичен, пряк носител на кръвната линия на египетските НИСУ, може би са се кланяли пред неговата глава). Лично мое становище е че самият Цар Соломон - JEDIDIAH е недостатъчно оценен от съвременната ни история, може би и заради необходимостта от скриване на познанието, но аз твърдя, че ще дойде ден, когато той ще бъде по достойнство оценен от цялото човечество. Тези два изключително важни артефакта според мен са в основата на създаването на Ордена на рицарите тамплиери, Бедните рицари от СОЛОМОНОВИЯ  храм, храма построен в името на JED в чието име е кръстен СОЛОМОН - JEDIDIAH.

  При всички случай при разкопките правени от първите Рицари Тамплиери са открити и документи, които могат да хвърлят светлина относно плановете и пътищата за тяхното постигане. В тези документи е възможно да е скрит генезисът на всички последващи религии, създадени след Соломон, което би се оказало едно доста интересно четиво за Папската институция и въобще за човечеството и до ден днешен. Лично аз не бих се впечатлил от намерени злато и скъпоценности, които сигурно са били открити от Рицарите. Тези носители на познанието, които организират създаването на Ордена, са разполагали с автентичната, ревниво пазена от поколения информация относно съдържанието и мястото в храма, където трябва да се търси. Тези девет Рицари точно създават легендата на масоните, според която девет майстори отиват да търсят тялото на Хирам Абиф. Девет Рицари отиват да търсят тялото на великия цар /майстор/ Соломон, „главата“ на ОЗИРИС, мощите на Давид, дори и на Моисей, който според мен е бил автентичен НИСУ - фараон. Освен това се търсят да бъдат прибрани на сигурно място и автентичните писания от доразвитите и продължени от Соломон планове относно създаването на предпоставките за въвеждането на НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД. Както виждаме при Масонската легенда майсторите намират тялото, и забележете, го погребват под олтара на храма. Защо Рицарите също както при легендата да не са намерили тялото и главата там, където са били положени след което са ги пренесли именно в Париж. Защото в този град се е намирала главната им резиденция. Да не забравяме, че Тамплиерите са първообраза на развитото в последствие масонско движение. Известно е, че титлата Тамплиер е символ на последните най-високи степени при масонството, което дава сериозни основания за търсене на връзката между реалност при Тамплиерите и легенда при масоните.

Имайте предвид, че ако предположенията са верни, то Рицарите по естествен начин се превръщат в носители и пазители на едни от най-ценните артефакти за всички времена. Това предполага, че по всякакъв начин на тях им се е помагало и е гарантирано бурното им, доказано от историческите факти развитие. Превръщането им във втората по сила величина след Папската институция показва, че моите разсъждения не са лишени от логика.

Зная, че идеите, които влагам в тези текстове, са интересни и ще дадат достатъчен материал за размисли, но в никакъв случай те не са лишени от основание. В това писание няма да откриете базиране на факти, които не са реално възможни. Нито едно от предположенията не се уповава на мистичен, неизвестен произход. Всичко е в обсега на човешките възможности. Стъпва се върху доказани факти и събития със напълно земен, човешки произход.

Често ми се е случвало да бъда привлечен от книги с претенция, че разкриват някоя велика тайна, но след прочита се оказва, че не само не ти се разкрива тайната, но си два пъти по-объркан и вместо отговори на въпросите, на които си търсил отговор, в главата ти се формират нови масиви от въпроси, на които тепърва пак ще търсиш отговори. Затова се стремя в изказа си да бъда максимално пестелив и точен, за да може да се усвои конкретно вложената идея.

 

Сега ми се ще да повдигнем булото на вековете и да разберем, защо наследниците на Рицарите Тамплиери се наричат „СИНОВЕ НА ВДОВИЦАТА“  и коя е самата вдовица.




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. анонимен - Xrumer service - we post your custom message up to 100K forums worldwide
30.01.2012 01:59
Most powerful&cost effective SEO and website traffic service in world get up to 100’000 forum backlinks now! Get large online web traffic using best backlink service today. We are able post your marketing post up to 100’000 forums worldwide, get thousands of backlinks and great targeted online web traffic in shortest time. Most affordable and most powerful service for web traffic and backlinks in the world!!!! Your post will be published up to 100000 forums worldwide your website or blog will get instant traffic and massive increase in seo rankings just after few days or weeks so your site will get targeted long term traffic from search engines. Order now: <a href=http://xrumerservice.org>backlink service</a>
цитирай
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930