Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2011 11:51 - ТАЙНИЯТ ПЛАН ДРЕВЕН ЕГИПЕТ ПАРИЖ ПИСМО 11 ТАЙНАТА В ПАРИЖ - НОВИЯТ ЙЕРУСАЛИМ - JEDUSALEM
Автор: jedidiah Категория: История   
Прочетен: 11164 Коментари: 8 Гласове:
2

Последна промяна: 15.05.2012 22:50


                                              ПИСМО ЕДИНАДЕСЕТО

 

 

        ОРИОН И СИРИУС НА ЗЕМЯТА
      
ORION and SIRIUS TO EARTH

 

"Когато човек има изградена правилна концепция като, че ли всички космически сили му помагат".

Не ми отне много време да установя всички важни точки от образа космически, претворен в земния Париж. Това което е сторено, е дълъг и отдавна планиран процес. Започнал може би още при заселването на града от хора имащи познанието, а именно древноегипетския народ нарекъл се в последствие евреи, продължен при някои от френските крале при строителството на Лувъра, мащабно строителство по звездния проект, но основно това начинание е придобило реално смислово изражение по време и след революцията и напълно завършено при Франсоа Митеран с венеца на целия проект, отбелязването на Сириус на земната карта на града и пълното завършване на Орион чрез изграждането на Стъклената пирамида, леко изместена от оста. В този момент пълната карта на съчетанието Орион – Сириус от небосклона и Орион – Сириус в земния Париж е било завършено. Представете си всички празненства за отбелязване на 200-годишнината от революцията са били подчинени на завършването на фразата  „... такова е и на земята“. Велик триумф на човешката мисъл, зародил се като космогонично схващане нейде из дебрите на пред династически Египет, минал през осъзнато възприемане от страна на евреите водени от ЦАРЕ преки потомци на НИСУ - фараоните, приносители на божествената царска кръвна линия водеща началото си от НИСУ ОЗИРИС, ИЗИДА и наследника им ХОР, олицетворено от Соломон и достигнало при нас в съвременен Париж.

Това честване е в името на ИЗИДА, почетена чрез завършването на монументалната арка Дефанс - La Defans - IZIS. Нека да кажем няколко думи подкрепени със снимков материал за този наистина впечатляващ продукт на човешката /ХОР - ХОРА/ МИСЪЛ.

image


Ще се ви обърна внимание на някой детейли от арката за да може да се ориентирате в припокриването и с ИЗИДА. 

image

На горната снимка виждате символичното "НЕБЕ" когато застанете под арката. Същата конфигурация е изобразена и на символичния под - плочника от долу. Това е материализирания израз "каквото е на небето такова е и на земята". Сигурен съм, че там "горе на небето" - етажа най от горе, чийто символичен "под" виждате на снимката в определен ден от месеца или годината се провеждат заседанията на най висшите посветени /може би масони най висок ранг, билдерберги, членове на клуб 300, Сион - НИСУ - наследниците на Царската Египетска жречешко фараонска кръвна линия/. Заседанията се провеждат горе според символизма те се приравняват с боговете по този начин, за чийто наследници се определят по кръвна линия произтичаща от ОЗИРИС. Това на практика е и храм в който се провеждат едни от най СЕКРЕТНИТЕ РИТУАЛИ на земята, до които човешки поглед не може да се докосне.  
       Обърнете внимание на конфигурацията на символичното небе, имаме по контури девет големи еднакви квадрата. Това е изображение на ПЛОЧКАТА НА РА която дарява живота, това е изображение на групата на деветте - ПЕ ЗЕ ДЖЕД - божествената грепа или ДЖЕД - ВЕЛИКАТА ДЕВЯТКА НА БОГОВЕТЕ. Всеки един от тези девет квадрата е изграден от седем по седем по малки квадрати. Знаем че седмицата е числовият израз на ВЕЛИКАТА БОГИНЯ ИЗИДА, подредени по този начин малките квадрати представят израз на почитта към ИЗИДА. Освен това от съществено значение е и бройката от малките квадрати формираща един голям   7 . 7 = 49 това число трансформирано
4 + 9 = 13, това е пряка препратка към цифровото изражение на четиринадесетте части на които е разкъсан ОЗИРИС, от които ИЗИДА намира ТРИНАДЕСЕТ, съчетава ги и чрез познанията и своите магически умения знаейки истинското име на БОГ съживява ОЗИРИС за нов живот. Единствено ТЯ не намира фалоса на своя съпруг и НИСУ на цял Египет. Тринадесетката е на изключителна почит сред посветените и под влияние на тази почит образуването на САЩ е изградено от тринадесет първоначални щата. Тринадесетката е ЦИФРОВОТО ИЗРАЖЕНИЕ на перфектната защита - ДЕ ФАНС. Общата бройка на малките квадрати от които са изградени деветте големи квадрата  е 49 . 9 = 441. При прочит от дясно на лява имаме цифрата 144, защото при тази ситуация на писане в ред имаме ляво и дясно. Еврейте както арабите четата от дясно на ляво. Освен това при конкретната ситуация би трябвало да сменим лявото и дясното с горе и долу, при тази ситуация редът на погледа от долу на горе и от горе на долу ще предостави на едната страна порядъка в ред като 441, а на другатаа страна като144. Само за сведение ще спомена, че при строежа на Храма на JEDIDIAH - СОЛОМОН са вложени точно 144 единици, същото се повтаря при катедралите Нотър Дам, Шартър и други като в стремежа си да стигат все по високо просто са сменяли мерните единици от римски стъпки до кралски стъпки, но цифровото изражение от 144 се спазва като закон,  Тази цифра редуцирана 4 + 4 + ! = 9, уникалноста на постижението е още по всеобхватна защото ако добавим и броя на големите 9 квадрата имаме уникално аналогична картина 441 + 9 = 450 и пак след трансформиране 4 + 5 + 0 = 9 получаваме девятката на БОГОВЕТЕ - ПЕ ЗЕ ДЖЕД - ДЖЕД. При така изградена свещенна конфигурация на пространството подчинена на ПЕ ЗЕ ДЖЕД - БОЖЕСТВЕНАТА ГРУПА НА ДЕВЕТТЕ под знака на СЕДМИЦАТА - ИЗИДА. Уверявам ви това постижение на тази сграда като мерки и цифри вградени в нея е шедьовър на свещенната геометрия под знака на великият АРХИТЕКТ НА ВСЕЛЕНАТА..

image
 
На тази снимка се вижда макет на покрива на Арката Де Фанс. Този макет го фотографирах на панорамният етаж за туристи за да се види до какво може да доведе конфигурацията от плочката на РА, Деветте кватрата, БОЖЕСТВЕНАТА ДЕВЯТКА - ПЕ ЗЕ ДЖЕД. Да си зададем въпроса какво виждаме на тази снимка и малкото дете ще отговори простичко - ВИЖДАМЕ КРЪСТ. Да ние виждаме един правилен кръст, изначален християнски символ, но всъщност това е ГРУПАТА НА ДЕВЕТТЕ, както вече знаете. При така изграденият кръст и затваряйки го по външните контури ние винаги ще имаме ПЕ ЗЕ ДЖЕД - ГРУПАТА НА ДЕВЕТТЕ. Приемане на кръста от християнството / ДЕВЯТКАТА НА БОГОВЕТЕ /, непорочното зачатие и девата с младенеца в скута / ИЗИДА /, могат да ни вкарат в много интересна посока за разсъждение относно генезиса на християнската религия, но това е друга тема. 

image

На тази снимка виждате кутия цигари поставена от мен на един от квадратите на плочника който съответства на останалите по плочника долу и на който и да е от малките квадрати по седем образуващи деветте големи квадрата. Между другото цялата Де Фанс е покрита с такива квадрати. Тази снимка ще ни даде представа колко е приблизителният размер на квадратите, а той е според измерванията от снимката около шестнадесет кутий цигари Малборо с двоен филтър. Размера на квадрата е 160 на 160 сантиметра. И това число редуцирано 1 + 6 = 7  числото на ИЗИДА.  

image 
Това са стъпалата които те възкачват на Де Фанс, те са три групи от по осемнадесет стъпала и общата им бройка е 54, редуцирано числото е пак девятка. Ако трябва да се направи един цялостен анализ на всички параметри на сградата ще са ни необходими нейните планове, но и без тях мога да ви уверя, че всичко е подчинено на свещенната геометрия и в частност на цифрите 7, 9 и 13. 

Честване и в името на ОЗИРИС чрез пълното завършване на съзвездието ОРИОН в лицето на Стъклената пирамида от Лувъра.

image

При стъклената пирамида имаме аналогични ситуациай подчинени на девятката и седмицата. За да не навлизаме в прекалено много подробности ще дам само като примери, че всяка страна на голямата пирамида е съставена от 18 сектора 1 + 8 = 9 и общият сбор на секторите в една от страните е 171, което е пак девятка 1 + 7 + 1 = 9 и общият сбор на всички сектори от които е съставена стъклената пирамида е 684 - 6 + 8 + 4 = 18   ,   1 + 8 = 9. Виждате по какъв начин се прилага свещенната геометрия и познанието, но това е едно уникално изразяване на преклонението към НЕГО - ДЖЕД. 

Празник на ДЖЕД, като съдържащ в себе си ОЗИРИС и ИЗИДА. Събитието през тази 1989 г. е велик триумф на концепцията ИЗИДА, ОЗИРИС и ХОР – техният наследник който твори тези чудеса на земята, в когото според древноегипетската космогония се е преродил самият Озирис. Концепция в чиято основа лежи Светата изначална троица и ние "ХОР"АТА.

Да видим според съвременната астрономия основния състав на съзвездието. Няма спор, че това е сигурно най- красивото съзвездие на зимното нощно небе. Зимно, защото се наблюдава най-високо през месеците декември, януари, февруари и март. При наблюдението му с просто око в рамките на съзвездието могат да се видят над деветдесет звезди. Ние ще акцентираме на основните най- ярки от тях, които очертават контурите на съзвездието.

Бетелгейзе, червена звезда гигант от нулева звездна величина, светимост над триста хиляди слънца и с температура от около 3400 К отстояща от земята на 429 св.г. Ригел е от същата величина обаче свети със синьо-бял цвят, неговата светимост е 55 000 пъти по-силна от нашето слънце и е      900 св.г. от земята. Интересната асоциация, която може да се направи на това място е, че червеното синьото и бялото го откриваме във флага на Френската държава. Белатрикс е с температура от над 19 000 К, на 243 св.г. от нас и светимостта и е равна на 2160 слънца, първа звездна величина. След това навлизаме в пояса на съзвездието, съставено от три звезди. Минтака е най-дясната от пояса и се намира на       919 св.г. от земята, с температура над 15 000 К и има светимост от 14300 слънца. Алнитак има светимост от 20 670 слънца и се намира на 826 св.г. от нас и е с температура от 17 038 К.

Алнилам е на 1359 св.г. от земята, светимостта и е 54 514 слънца с температура от 15 900 К.  Саиф е звезда от втора величина и е на 725 св.г. от земята, 10 371 слънца е неговата светимост и температура от 14 819 К.  Но да продължим нататък с останалите точки, фиксиращи ОРИОН.

При налагане на рисунъка на съзвездието от нощното небе върху картата на Париж, пъзелът започна да се нарежда. Понеже ми липсваха някои ориентировъчни съотношения в самия Орион, се наложи да намеря и негово изображение от интернет. Оказа се, че там има достатъчно информация за него. Съотношенията при различните снимки и графики бяха почти идентични и това ми даде основата да определя земните проявления на Орион. За да е разбираемо, ще направим едно уточнение, че ще гледаме картата на Париж отдолу нагоре, долу е кулата Монпарнас, Лувър е символичната среда, а всичко над него ще е нагоре. Ляво ще бъде арката Дефанс, дясно ще е всичко от Лувъра в дясно. Поясът му оставаше непроменен и уточнен, а именно Стъклената пирамида, за която казахме, че е леко изместена нагоре. Това е дясната звезда от трите в пояса, отговаряща на името МИНТАКА - MINTAKA - GLASS PIRAMIDE du LOUVRE. Лявата звезда е почетена от Египетския обелиск на площад Конкорд и е носеща името АЛНИТАК - ALNITAK - PLASSE de la CONCORDE OBELISK. На почти еднакво разстояние от двете се намира точката на средната звезда от пояса на Орион, тя е отбелязана с кръг в градините на Тюйлери  и носи името АЛНИЛАМ - ALNILAM - POINT in TUILERIES. Сега трябваше да определя къде на земята се намира звездата Бетелгейзе. 

Подходът ми към търсенето  беше следният.Понеже бях определил присъствието на обелиска в пояса и фиксирал присъствието на „Дома на инвалидите“ звездата Бетелгейзе трябваше да се намира почти на една права с тях, леко изместена вдясно.По тази права са разположени църквите, които бяха кандидатки за земното проявление на Бетелгейзе, а именно „Ste Marie Madeleine“, „Ste Trinite“ и „Basilique Sacre Coeur“. Първата отпадна веднага, защото бе прекалено близко. Втората беше по- вероятно да е и защото, както я описах, привлича вниманието с особеностите в нея, но пак не можех да я съчетая в съотношенията с нищо друго, идваше пак малко късо разстоянието. Единствен фаворит за БЕТЕЛГЕЙЗЕ - BETELGEUSE остана Basilique Sacre Coeur. Базиликата, посветена на светото сърце, се припокриваше с червения гигант, алфата на Орион. Това означава може би, че в космически план чрез съзвездието ОРИОН се намираме в святото сърце на заобикалящите ни небеса. Позовавайки се на древната египетска космогония изводът изглежда съвсем логичен. Придържайки се към ориентировъчното съотношение в съзвездието, тази точка си дойде съвсем на място. 
   
   От тук задачата ставаше значително по-лека.
Приблизителният ъгъл между Бетелгейзе, лявата звезда от пояса и звездата „к“ от съзвездието ме ориентира в посоката и приблизителното разстояние за намирането и в плана на града. Посоката беше надолу и наляво. Озоваваме се точно на кулата, проектирана от еврейския архитект Айфел. Може би най-известният символ на Париж. Тази точка отговаряше на звезда с името САИФ - SAIF - De EIFEEL TOWER.

Оставаше да определим земното разположение на Ригел и звездата, маркирана с буквата игрек „yBELLATRIX.

            Подходих на принципа на триъгълника. В долната част на съзвездието имах две опорни точки – първата Обелиска и втората Айфеловата кула. Образуваният триъгълник от тези две точки и звездата Ригел наложих в съотношение спрямо картата на Париж и звездата РИГЕЛ - RIGEL се превъплъти в кулата МОНПАРНАС - MONTPARNASSE. Съвпадат беше много очебиен и се получаваше. Отбелязването на тази точка с подобен комплекс, в чието подножие беше почетено и името на Лафайет, беше многозначително. В „горната“ част на съзвездието подходът беше същият и звездата игрек, отговаряща на името БЕЛАТРИКС - BELLATRIX се превърна в прекрасния „Plase de la Republique“ – площада на републиката. За моя изненада точно там се намираше хотел „Краун Плаза“, в който бях отседнал.

За миг си помислих, че несъзнателно, макар и за кратко време и аз бях станал частица от този звезден проект и даже бях „живял“ в съзвездието Орион. На този площад имаше великолепна статуя на жена, която според мен беше самата ИЗИДА и релефи със сцени от френската революция, извършена под нейното покровителство, а защо не и в нейна чест. Почитането на самата революция, която предпоставя възможността за реализирането на този звезден проект на земята в чест на ИЗИДА, ОЗИРИС и ХОР. За-по голяма яснота давам съвпаденията на звезди и обекти в плана на Париж в табличен вид.

 

СЪЗВЕЗДИЕТО ОРИОН И СИРИУС
ORION and SIRIUS TO EARTH

 

Сакре Кьор                                               – БЕТЕЛГЕЙЗЕ
Basilicue Sacre Coeur                               BETELGEUSE 


Площада на републиката                    – БЕЛАТРИКС
Plasse de la Republique                            BELLATRIX

Обелиск                                                      – АЛНИТАК
Plasse de la Concorde OBELISK            ALNITAK

Точка в парка Тюйлери                        – АЛНИЛАМ
Point in Tuileries                                          ALNILAM

Стъклена пирамида                               – МИНТАКА
Glass Piramide du Louvres                       MINTAKA

Айфелова кула                                        – САИФ
Eifeel Tower                                                  SAIF

Монпарнас                                                – РИГЕЛ
Montparnasse                                               RIGEL

Дом на инвалидите                               – Мъглявини М42 и М43
Les Invalides - JED                                     M42 and M43 in ORION
                                             

 

Арката Дефанс                                       – СИРИУС
La Defanse - ISIS                                        SIRIUS                                                  

     На практика имаме едно уникално за човешкия ум реализирано мероприятие, замислено и завършено в един дълъг период от време. Това само по себе си показва последователността на управляващите Франция в частност и света по принцип през последните 200 – 250 години, а според мен и от още по-стари времена. Съвсем ясно можем да определим тяхната принадлежност, като приносители на познанието възприето, съхранено и пренесено от един народ с изходна точка Египет и пренесъл го в сърцето на Европа. Нямам точна представа за отношението на хората спрямо този древно египетски народ, нарекъл се еврей в последствие , но  този народ в моето съзнание е възприеман с нескрито уважение и естествен респект в най-добрата му форма. Трябва на всички да е ясно, че оцеляването на една народност през всички тези векове не е никак лесна задача. Имаме достатъчно примери в исторически план за народи, които отдавна не съществуват в съвременната палитра от народности, а само като исторически понятия. Приносът на древноегипетското - "еврейското" присъствие в исторически план трябва да бъде разглеждан реалистично и изключително внимателно, защото прозирането на целия смисъл зависи от детайлите. Не бих се наел да правя цялостен анализ на този народ, въпреки че за човек, осъзнал макро рамката, няма да е трудно да определи и съдържанието на всички процеси, защото обект на моето внимание е по-скоро понятието ДЖЕД - БОГ и неговата същност, нещата които стоят на страната на духовното осъзнато възприятие на божествената същност.  Основна част от тази изначална и за мен почти пълна божествена същност е в Париж, защото там думите „каквото е горе на небето, такова е и долу на земята“ важат с пълна сила. Хората като мен, които не са част от тази древноегипетска народност по документи, не трябва да гледат на тях чрез очите на завистта и омразата, защото те са неделима част от ЦЯЛОТО, цялото човечество част от което сме и ние. Колкото и странно да ви звучи, бих казал следното, че те заслужават един поклон и едно кратко благодаря за свършената работа до тук. 

Остана да определя само обекта, предизвикал в мен усещането за цар JEDIDIAH - Соломон. Пресечната точка на всичко, земно и космическо, материално и духовно. Според разпределението на основните звезди от съзвездието определянето на Дома на инвалидите се получаваше по естествен път. С определянето на тази позиция всичкото си дойде на място, Тайният пъзел в Новият Йерусалим на земята Париж бе подреден. Картината бе завършена и художника може да се отдръпне от нея за да могат желаещите да се насладят на пълното и великолепие. .

Присъствието на „Дома на инвалидите“ определих в групата мъглявини М 43 и М 42, които са видими на нощното небе с невъоръжено око и играят съществена роля в съзвездието. Съвременните астрономи ги определят като котило на звезди (или приемник на души, трансформирани в звезди, или всяка родена звезда си търси душа – МОИ РАЗСЪЖДЕНИЯ), което означава творчески процес в звезден мащаб. Съвпадението при тези обекти като изображение на небесните обекти, тяхната близост и свързаност е уникално със земното. При отразяването им в проекта на Париж, мъглявините са дадени като две църкви една над друга, образуващи ДЖЕД, на небето се виждат като две мъглявини една над друга. Едва ли другаде в Париж има такова място, при което две църкви да са една с друга слепени, на практика едно цяло, символично разделени от една стъклена стена и обикновена врата през която, когато си в едното помещение виждаш другото и обратно, което изцяло създава усещането за едно общо пространство – един завършен, цял и неделим ДЖЕД - БОГ.

На следващата снимка виждате олтара разположен в "Църквата" мястото където е казано, че е тялото на Наполеон, а според мен след всичките ми изследвания - Тялото на ЦАР СОЛОМОН - JEDIDIAH. Както казахме това е "едната" от двете квадратна църква, но ако се вгледате зад кръста ще видите друго помещение в което се намира втори олтар на втората "църква", това е правоъгълното издължено тяло от фигурата ДЖЕД.

 image


Това е олтара и помещението на "втората" правоъгълна църква снимана през стъклената преграда между нея и "първата" квадратна църква - гробницата на ЦАР СОЛОМОН - JEDIDIAH in JED, ЗЕМНИЯТ ОБРАЗ НА М43 и М42 в ОРИОН.

image



   Припокриването е фантастично. Със сигурност това е правилното мястото на земята (Дома на Инвалидите – земния ДЖЕД), от където ДУШАТА трябва да поеме своя път към небето и мястото, където всички души на НИСУ – фараоните след тяхната смърт трябва да се преселят на небето (в мъглявините М42 и М43).

Вече знаем към какво са ориентирани всички приготовления и ритуали още от древността относно починалия НИСУ. Това е неговият път в отвъдния свят, където душата му ще се пресели в онова място в ОРИОН откъдето идва. Този процес е възможно в чисто хипотетичен план да се завърши по най-перфектния начин, ако тялото или каквото е останало от него се положи на правилното място. За правилно място ще считаме не географско понятие, а земно проявление на небесното естество. Това означава, че ако тялото е в земния ОРИОН, то душата гарантирано като съответствие отива на правилното място, и по най-правилния начин, но както казахме с помощта на ИЗИДА. Съответно само при реализация на тази концепция, спазени пропорций и ориентирано по правилния начин имаме предпоставките за напълно завършен цикъл на кръговрат на душата, раждане, смърт и прераждане. При всички случаи в „Дома на инвалидите“ имаме указване на точното място, на което трябва да присъстват останките на Соломон, може би на Давид и други ярки представители на Египетската династична автентична кръвна и  духовна линия, продължена и до днес или автентичната глава на ОЗИРИС наречена от мен СВЕТИЯ ГРААЛ пренасяна в СВЕЩЕННИЯТ КИВОТ. На практика този комплекс Домът на Ивмалида, нека да не ви звучи странно е в чиста форма ПОВТОРЕНИЕ НА СОЛОМОНОВИЯ ХРАМ от библейските сказания и за това аз давам името на Париж - НОВИЯТ ЙЕРУСАЛИМ, NEW JERUSALEM и да бъда най точен JEDUSALEM. Точният превод на това име е МИР БОЖЕСТВЕН - МИР ГОДПОДЕН
   Знаем колко усилия са полагани от страна жреци и архитекти при подготовката на пътя на душата на един НИСУ. Дори и при великата пирамида учените доказват, че има проходи в пирамидата, които са сочели Сириус и Орион като цели на преселване на душата. От единия проход като че ли ИЗИДА е трябвало да въздейства с магическите си способности на мъртвото тяло, да прероди, възкреси душата и да я отправи на пътуване по другия проход, канал към родното и място ОРИОН. Това което представлява самата Хеопсова пирамида не е погребално съоръжение, а завършена система, която според мен е имала едно основно предназначение. Освен увековечаване на царуването на самия НИСУ – фараон, тя е трябвало както казахме да възкреси, упъти или трансформира душата на НИСУ. Този процес е бил с определена продължителност във времето, след което вече освободеното от душата тяло се е пренасяло в постоянното му земно обиталище, което ние наричаме гробница. Самата гробница като място не е задължително да се припокрива с пирамидалното съоръжение. Не зная дали е допустимо да се предположи, че този комплекс за трансформиране на душата е възможно да се е използвал многократно във времето от правоимащи и посветени. Това могат да го кажат учените, базирайки се на писмени източници. Тези мои твърдения трябва да насочат вниманието на учените за търсене на мястото в древноегипетските комплекси, за които се твърди, че са изпълнени по проект, отговарящ на съзвездието ОРИОН, което отговаря на мъглявините М42 и М43. Там, на това място, те биха открили по всяка вероятност доста интересни неща. Това което се твърди за платото Гиза, че пирамидите са пояса на Орион прави задачата по лесна. Много бързо ще се определи мястото на ДЖЕД в този комплекс и ако се предприемат разкопки според мен ще се открие комплекс подобен на Дома на Инвалидите в Париж.

Друго, което ми прави впечатление са цифрите, с които са маркирани мъглявините 43 и 42. При преобразуването им се получават 7 и 6, чийто сбор е тринадесет, точният сбор от събраните части на ОЗИРИС при неговото съживяване – прераждане от ИЗИДА. Цифрата седем по принцип принадлежи на ИЗИДА, а цифрата шест е просто обърната деветка, погледната отгоре – от небето. Същата е била и число на Соломон.

Сега вече, когато имаме точна и неоспоримо ясна визия относно звездния проект, вложен в град Париж, да видим и приблизителните разстояния в метри между отделните „звезди“ от картата на града.

 Now that we have accurate and clear vision of undisputed starproject nested in Paris, and see the approximate distance in meters between the "stars" of the map of the city.

Обелиск                             – Стъклена пирамида              – 1200

Обелиск                             – Сакре кьор                             – 2880

Сакре кьор                       – Площад на републиката       – 2650

Пл. на републиката         – Стъклена пирамида               – 2160

Стъклена пирамида        – Монпарнас                              – 2340

Монпарнас                        – Айфелова кула                       – 2700

Айфелова кула                – Обелиск                                    – 2100

  

Това са разстоянията, които формират земното изображение по контура на съзвездието ОРИОН. Всичките важни звезди и тяхното проявление на земята.

На приложената графика се вижда изображението на Орион и Сириус. С надписите и стрелките под тях показвам точното им съвпадение с плана в Париж.
The attached graph shows the image of Orion and Sirius
Show the coincidence of stars with points from Paris.

image

 

Интересна комбинация се получава от първите букви на тези три точки от земната конфигурация на ОРИОН – Sacre Coeur, Louvre и Montparnasse, а именно SALOMON, което може да е случайно, но напомня за Цар СОЛОМОН, и ако не е случайно, както аз си мисля, е израз на задължителна почит при изписване на името. Тук използвам Лувъра, защото той  съдържа в себе си точки от съзвездието. 

Тука показвам приблизителни разстояния в метри от Дома на инвалидите до съставните обекти на земния ОРИОН и СИРИУС.
Here we show the approximate distance in meters from the Les Invalides constituent objects of earthly Orion and Sirius.

 

Айфелова кула                             –  Дом на инвалидите             – 1350
De Aiffel Tower                                  Les Invalides

Монтпарнас                                   –  Дом на инвалидите            – 1620
Montparnasse                                    Les Invalides 

Стъклена Пирамида                    –  Дом на инвалидите             – 1840
Glass Piramide du Louvre                Les Invalides

Точката в Тюйлери                       –  Дом на инвалидите            – 1500
Point Tuileries                                    Les Invalides

Площад Република                       –  Дом на инвалидите            – 4000
Plazza de la Republica                      Les Invalides  

Сакре Кьор                                    –  Дом на инвалидите             – 4180
Sacre Coeur                                        Les Invalides                    

Обелиск  пл. Конкорд                  –  Дом на инвалидите             – 1300
Plasse de la Concorde Obelisk       Les Invalides 

Дефанс                                         –  Дом на инвалидите              – 6660
La Defans - ISIS                               Les Invalides

 

На това място ще се спра на някои данни, които характеризират Мъглявините М42 и М43, които както казахме, са със земно проявление двете църкви в Дома на Инвалидите. Относно разстоянието на  М 42 до земята на места се посочва, че отстои  на 1300 светлинни години от земята (1300 метра от Обелиска), според други учени разстоянието  се определя на 1600 светлини години. Поради нашия интерес към тези обекти относно земното им проявление в ДЖЕД ще дам някои кратки сведения за тях.

М 42 достатъчно ярка мъглявина, видима с просто око на небосклона. Този факт го отбелязвам не случайно, защото ще видим някои интересни факти относно нейното „откриване“. За този небесен обект НЯМА нищо писано до 1600 г. Липсват всякакви податки в исторически план М 42 да е била документирана сред писанията. По естествен път възниква въпросът, защо след като е видим обект, забележете в съзвездието ОРИОН, което както видяхме е от изключителна важност от близо 5400 години, никой не го е отразил? Според мен това е поредното попадане на функция, която е част от скриване на познанието. Как да допуснем факта, че древните египтяни, които образно казано не сваляли очи от небето, ще пропуснат такъв важен и видим обект в ОРИОН?

Едва през периода на живота на френския адвокат Никола – Клод Фабри дьо Пейреск (1580–1637), наблюдавайки небосклона и по-специално Орион, той за първи път писмено документира присъствието на видимата с просто око мъглявина. В по-стари времена Птолемей каталогизира някои от звездите, но като звезди, в по-близки времена Байер и Брахе правят същото. През 1610 г. Галилео Галилей при своите наблюдения добавил още няколко звезди, без да регистрира мъглявината като конкретен самостоятелен, цялостен обект. През следващите години един астроном от Люцерн на име Йохан Цийсатус член на Йезуитското братство, също "открил" мъглявината видима с просто око от дълбока древност. Доста странно, но е факт, че тази информация отново се изгубва в дебрите на времето, за да дойде момент, когато М42 се появява в каталога на Шарл Месие през     1769 г., но като "откривател" е посочен съвсем друг изследовател с името Кристиан Хюигенс. В този същия каталог се появява и М43 като неин "откривател" е посочен Майран. Само като „възбуждащ въображението“ факт ще споменем, че М42 попада по един доста любопитен начин в каталога на Месие.

За една нощ той ги засича, забележете, нощта на 4 срещу 5 март (4 и 5 правят девет, и на всичко отгоре това е времето, когато, както споменахме се е отбелязвал празника на великата богиня  ИЗИДА, а ние през нашата епоха отбелязваме - празнуваме денят на ЖЕНАТА  на осми срещу девети март)    1769 г. заедно с Плеядите – М45 и Яслите - М44. Тази нощ явно е била нощта на „жътвата“ за Месие. Закръгля цифрата на забележете 45 със завидна лекота, отново деветка в израз на безгранична почит и уважение към ИЗИДА, респективно ДЖЕД, част от който е и богинята ИЗИДА и ОЗИРИС. Това е простото и истинското обяснение на въпроса защо Месие закръгля бройката на 45, а не че искал да омаловажи каталога на Лакай, съставен праз 1755 г. от 42 звездни обекта. Това постоянно откриване на мъглявините в ОРИОН е меко казано странно и възбужда редица въпроси на които чрез моите писания вие получавате точният отговор защо тази тайна е била ТАЙНА.

Ако насочите вниманието си върху някои аспекти на съвременния ни живот, ще видите, че няма нищо случайно и в подбора на цифри, участващи в различните му проявления. Всичко се подчинява на девет и тринадесет, което лично аз считам за правилно. Ще дам само един пример за педантичното следване на този принцип. Когато гледате филм,ще забележите, че 99 % от всички цифри, споменати от героите или влезли в кадър по някакъв повод, са подчинени на деветката и тринадесетката, това е ФАКТ. Затова не съм съгласен, ако действията на Месие се тълкуват като случайни.

На изображението долу се вижда М42.

 

image

 

Сега е ред на няколко мисли, зародили се в главата ми, но без да имам претенции за вярност, просто асоциации, чрез които създавам поводи за размисли.

На снимката се вижда едно образувание, което по интересен начин прилича на буквата Е. Първото нещо, което ми хрумва е, че това е буквата на Европа. Втората асоциация е, че това е възможният произход на знака на Еврото като парична единица. Този избор на знак, ако е вярно предположението ми, е избран от посветените, за да бъде под знака на ДЖЕД – ОЗИРИС чрез М42 и М43 като част от ОРИОН и древноегипетската космогония, за да се отдаде почит и чрез божествената благословия нещата да се случват в желаната посока.

Ще дам още няколко примера на асоциации в моите мисли като шЕВРОн, шЕВРОлет, ЕВРЕИ и както казахме ЕВРОпа. Тези неща осъзнавам, че звучат така на български, но той е един от официално признатите езици в Европа, тъй че не бива да се изключва от контекста.

За подробна информация, представена по един прекрасен начин за М42, разгледайте сайта на Веселка Радева и нейния екип -  http://m42.hit.bg/.

След допълнителни проучвания по въпроса за двете мъглявини, открих доста интересни факти. Доказано е, че спектралният анализ направен от учените показва, че са налице редица химични съединения, способстващи за възникването на живот. Там протичат процеси, които образуват множество звезди и планети, които са на възраст около триста хиляди години. Там просто се РАЖДАТ ЗВЕЗДИ. Намерени са следи от въглероден оксид, метилов спирт, формалдехид, серен диоксид и следи от много органични молекули. Някои учени ги наричат „детски ясли“, където щъкат множество млади звезди, част от тях ще еволюират и ще приличат много на нашето родно слънце, което допълнително ще създаде предпоставки за живот.

За да се акцентира и осмисли по правилния начин отново ще повторя разсъжденията относно смисловото значение на

Поради изключителната важност на „Дома на инвалидите“, където според моите твърдения са погребани тленните останки на самия велик Цар Соломон – „ДЖЕДИДИАХ в ДЖЕД“ и автентичната глава на самият ОЗИРИС, съзнателно е направено отклонението от няколко градуса (според моите груби изчисления приблизително от шест до седем) при изпълнението на арката Дефанс. Тази изключително важна връзка ИЗИДА (Дефанс) – ДЖЕДИДИАХ, Соломон в „Дома на инвалидите“  или главата на ОЗИРИС гарантира самото прераждане на царя Соломон (НИСУ - фараона). Това прераждане може да бъде извършено единствено от ИЗИДА. Само тя, чрез своите магически възможности е способна да превърне мъртвия, накъсан на части (фараон) в божествения ОЗИРИС. Затова каквито и обяснения да се дават от техническа гледна точка за „неправилното отклонение“ – разположение на арката не перпендикулярно по оста, то те са меко казано неоснователни. Освен това наблюдавайки Сириус и Орион на небето се вижда и с просто око как СИРИУС е леко изместена от мислената ос на пояса на ОРИОН, но при градоустройственото решение в Париж ако се спазеха точните отклонения на Сириус от оста на пояса, то нямаше да се получи тази права Лувър - Де Фанс. И именно за това се налага това отклонение коректив на Де Фанс от перпендикуляра на оста Лувър - Де Фанс за да запази Съотношенията и силата на влияние на комплекса спрямо оригинала на небето.

Това изключително необходимо отклонение е правилното разположение за съставяне на връзката ОЗИРИС изобразяван като достопочтен ДЖЕД и ИЗИДА. И ако правилно сте проследили логическата връзка до тук, то можем със сигурност да твърдим, че през 1989 г. ТОЙ е отишъл – върнал се на полагащото му се място. Той и СОЛОМОН се е превърнал в това, което го нарекъл пророк Натан в библията на едно единствено място, а именно ДЖЕДИДИАХ - JEDIDIAH (от бога възлюбен) в ДЖЕД - JED. Той вече е равен на ОЗИРИС. Само при това разположение на местата (Дефанс обърната право към „Дома на инвалидите“) в този вече наречен от мен Божествен град, това действие на „прераждане-обожествяване“ е било възможно. В противен случай енергията е щяла да тече по оста и нямаше да изпълнява функцията си.

В следващите редове ще дам приблизително точни разстояния от Дефанс – СИРИУС-ИЗИДА до основните точки (планети и мъглявини) на земния ОРИОН. Разстоянията ще бъдат в метри:
The following lines will give exact distances of approximatelyDefense - Sirius IZIDA the main points (planets and nebulae) of earthly Orion. The distances are in 
meters:

 

Дефанс                    – Стъклена пирамида                       – 7700

Дефанс                    – Дом на инвалидите                        – 6660

Дефанс                    – Сакре кьор                                      – 7500

Дефанс                    – Площад на републиката                – 9360

Дефанс                    – Айфелова кула                               – 5310

Дефанс                    – Монпарнас                                      – 8010

 

Именно тези разстояния или около тези параметри се определя взаимодействието между СИРИУС И ОРИОН, може би „както на небето, така и на земята“.

Предполагам, че ако продължим мислено оста Дефанс – Лувър / Шанзелизе /, тя ще ни отведе в сегашен Израел или може би направо в Йерусалим, а чрез ъгъла на отклонение от оста с около 6-7 градуса перпендикуляра на Дефанс ще ни отведе право в Египет . Допускам, че може да се озовем на платото Гиза, сред пирамидите. Със сигурност има и взаимовръзки, които са ми убягнали от погледа, но животът продължава и търсенето ще е безсмислено, ако някога има видим край. Други, по-достойни от мен умове ще съзрат и допълнителни неща, някои ще се опитат да отрекат всичко това, но животът затова е интересен. Сблъсък на теории и виждания, спорове и изводи. В крайна сметка нали за това сме дарени от ДЖЕД с великата способност да мислим. Това уникално съчетание между дух и материя в целостта си човешко същество е обречено на търсене и откриване. Всеки от нас е пълноправен носител на божествената искра, носител на божественото вложение в нас. Всеки от нас има право да подтисне божествената си същност или да я развие, за да може чрез един Д




Гласувай:
2


Вълнообразно


1. анонимен - cialis where to buy
17.10.2012 17:28
<a href="http://comprarviagra.pro/#cj02">viagra sin receta</a> sildenafil vorst 50 disfunci&#243;n er&#233;ctil http://comprarviagra.pro/#bc07 como usar el sildenafil dolor de cabeza [url=http://comprarviagra.pro/#lu05]viagra precio farmacia[/url] uso del sildenafil disfunci&#243;n er&#233;ctil
цитирай
2. анонимен - payday in an hour
19.10.2012 13:56
jm09 http://sildenafilonline.pro/#ps25 www.sildenafilonline.pro <a href=http://sildenafilonline.pro/#op72>sildenafil citrate 100mg</a> where to buy viagra
цитирай
3. анонимен - legitimate payday lenders
20.10.2012 03:11
e85l http://buy-cialis-ph.net/#kz04 buy cialis professional
цитирай
4. анонимен - payday advance loans california
20.10.2012 17:53
f58e http://viagra-se.net/#qw94 kopa viagra
цитирай
5. анонимен - payday loans ratings
21.10.2012 10:41
k35a http://badcreditpaydaycouk.co.uk/#m58u payday loans in tallahassee florida
цитирай
6. анонимен - payday loans online uk
22.10.2012 01:22
y34s http://acheterviagrafrance.net/#jv48 viagra prix en ligne
цитирай
7. анонимен - payday loans in virginia beach va
23.10.2012 19:37
п»ї<a href="http://genericialisonline.net/#tx53">cialis price</a> cheap cialis no prescription http://genericialisonline.net/#vu78 cheap generic cialis <a href=http://genericialisonline.net/#cx42>Cialis</a> buy cialis pills
цитирай
8. анонимен - low cost no prescription buy viagra
24.10.2012 14:38
<a href="http://viagraprecioes.net/#qe09">comprar viagra en espaГ±a</a> sildenafil en pediatria artritis septica http://viagraprecioes.net/#rl82 sildenafil en las mujeres se <a href=http://viagraprecioes.net/#vs38>viagra sin receta</a> y sucedaneos viagra generico
цитирай
9. анонимен - viagra buy online new zealand
25.10.2012 09:12
<a href="http://paydaycanadafast.ca/#kp75">bad credit loans canada</a> compare payday loans http://paydaycanadafast.ca/#y56n life yahtzee payday <a href=http://paydaycanadafast.ca/#dc44>bad credit loans</a> payday loans lewisville texas
цитирай
Търсене

Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031