Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2011 11:50 - ТАЙНИЯТ ПЛАН ДРЕВЕН ЕГИПЕТ ПАРИЖ ПИСМО 10
Автор: jedidiah Категория: История   
Прочетен: 2444 Коментари: 0 Гласове:
1



 ПИСМО ДЕСЕТО                                                                     

 

 

 

КАКВОТО Е НА НЕБЕТО,

ТАКОВА Е И НА ЗЕМЯТА

 

 

 

Да, сега вече имах мисъл, която трябваше да реализирам. Чувството на правота започна да ме изпълва и това ми даде нов тласък в новата посока на търсене.

Небето, нещото пред което се прекланя човечеството от дълбока древност. Звезди, образуващи съзвездия. Съзвездия, интерпретирани от човечеството, възприемани като зодиакални знаци и използвани от древните за ориентир.Идеите, вложени в Париж, ме караха да насоча вниманието си към древноегипетската визия за звездите и тяхното съчетаване. Да хвърлим един бърз поглед върху схващанията на древните по отношение на небето и звездите, календара, защото ако уловим правилната космогония и порядъка в нея, то можем да допуснем, че почти всички аспекти на реалния живот ще бъдат подчинени на нея.

Египтяните по онова време са приемали разделянето на годината на три части. Всяка част характеризирала определен сезон и била съставена от сто и двадесет дни. Това определя един период от почти четири месеца. Накрая оставали пет дни, които се добавяли към края на всяка година. Ако поразсъждаваме малко ще видим, че всъщност годината представлява един напълно завършен цикъл сам по себе си. Същият този цикъл основно се определял, както ще видим, от проявленията на звездите на видимия небосклон.

АКХИТ – това е сезонът на горещините и разлива на река Нил. По това време се случвали наводнения, които били очаквани заради благодатните отлагания, които оставяли след себе си. Това се явява като естествено наторяване на земята, което създавало предпоставки за по-добра реколта. Началото на сезона се определя като шестнадесети юли. Тези явления имали своите обяснения в народните схващания, като се правела асоциация със страдащата ИЗИДА. По това време самата ИЗИДА оплаквала своя убит от СЕТ съпруг и брат ОЗИРИС. За да оценим значението и въздействието на небесния свод при древните египтяни, вдигайки очи към небето на тази дата шестнадесети юли, ще видим точно преди изгрева на слънцето за първи път появата на Сириус. Тя е най-ярката звезда на небосклона и е звездата на ИЗИДА.

Да проследим какво се случва в следващия сто и двадесет дневен период, съдържащ в себе си втория годишен цикъл. Наименованието му е ПЕРИТ и като дати, които отбелязват настъпването му като втори сезон, отбелязваме нощта на четиринадесети срещу петнадесети ноември. Това е началото и краят на земеделския сезон, който е жизненоважен за изхранването на хората. Този период съдържа всички процеси по отглеждането на реколтата. Обработката на земята след оттеглянето на разливите, засаждането, всички процеси по отглеждането и прибирането на селскостопанската продукция са затворени в този цикъл. Неделима и важна част от тези процеси е фазата покълване при посевите. Както знаем,  покълването е символ на прераждането на ОЗИРИС с помощта на силите на предхождащия сезон под знака на ИЗИДА.  Отново да отправим погледа си към небето и да разберем какво са виждали древните на него. Точно в тази нощ на четиринадесети срещу петнадесети ноември символът на ОЗИРИС Орион е в своята кулминационна точка и както виждаме под знака на тази кулминация се отбелязва началото на втория жизненоважен сезон. Сезон на тежък, но благодатен труд, съдържащ в себе си процеса на покълването, осигуряващ  изхранването и живота на хората.

Третият сезонен цикъл от нови сто и двадесет дни започвал на осемнадесети срещу деветнадесети март и е наричан ШЕМУ.  Този сезон минавал под знака на божество с глава на сокол. На някои места го определят като Ану. Особеното в случая е, че Ану е Шумерско божество, което по-късно откриваме и във Вавилон и Асирия. Не зная каква асоциация се прави при отъждествяването на сокологлавия Бог на третия сезон, но според мен е по вероятна връзката с Хор. Както знаем, при него основното отъждествяване е със сокол. Трудно ми е да си представя, че при наличието на ИЗИДА и ОЗИРИС древните египтяни биха добавили едно не характерно за тях божествено проявление. Ако моите предположения в тази връзка са верни, то бих приел за безкрайно нормално присъствието на изначалната Света троица в календара на египетската година. Бог ОЗИРИС опложда, майка ИЗИДА ражда дете ХОР. Като добавка към тези три цикъла от по сто и двадесет дни се добавяли още пет дни, за да се затвори пълният триста шейсет и пет дневен годишен кръговрат. Просто вече знаех, че небето е проектирано в картата на града, Париж е по звезден проект, само трябваше да го провидя и определя. Всичко бе вече въпрос на малко време, сметки и пространствено виждане.

База за разсъждение имаше в лицето на  ИЗИДА и ОЗИРИС. От познанията ми за древния Египет направих връзката ИЗИДА – СИРИУС и ОЗИРИС – ОРИОН. Самите  древни египтяни са отъждествявали тази двойка богове с тези съзвездия. Другата опорна точка бе правата Лувър – Дефанс. Там във връзка с тази отсечка трябваше да се търси комплекса от вложената идея в проекта на Париж. От една карта в подходящ мащаб извлякох сравнително точните разстояния, свързващи отделните точки които бях набелязал. Въпреки, че този списък все още не съдържаше в себе си пълната картина, аз това все още не го знаех и продължих напред. По оста, която споменахме, определих приблизително точните разстояния на следните обекти в метри:

Стъклената пирамида          – Обелиска                          – 1200

Обелиска                               – Триумфална арка             – 2100

Триумфална арка                  – Дефанс                              – 3900

Дефанс                                   – Стъклена пирамида        – 7200

Обелиск                                 – Дом на инвалидите         – 1300

Триумфална арка                  – Стъклена пирамида        – 3300

Триумфална арка                  – Дом на инвалидите         – 2430

Правеше впечатление, че не всички обекти са завършени по едно и също време, което означаваше, че изпълнението е плод на дълъг период от време и планиране. Още не намирах място на Айфеловата кула. Не бих допуснал, че еврейският архитект Айфел е проектирал и реализирал кулата просто така на това място. Мястото и според мен е точно изчислено и е част от този новозародил се в главата ми звезден проект за Париж.  В противен случай нямаше кой да финансира едно безсмислено, метално и достатъчно скъпо съоръжение. Ако следите мисълта ми, то и тогава управлението на Франция трябва да е било от еврейско-масонски произход, защото този проект е бил замислян и одобряван на най-високо държавно ниво. Както същото се отнася и за Дефанс вече в наши дни.

Не бива да забравяме Стъклената пирамида. Строена пак през нашето време. Времето е толкова близко, че доста хора сигурно си спомнят за ожесточените дебати, относно присъствието на едно подобно стъклено съоръжение на това знаково историческо място, от друга епоха и с коренно различна стилистика. Сега разбирам, че дебатите са се водили между посветените и не посветените. Първите са били много прави да отстояват нейното реализиране, но и вторите са били прави защото не са знаели какво се завършва чрез това стъклено пирамидално творение, изцяло подчинено на числото девет.  При нея забелязах едно изместване от оста в дясно по посока на Дефанс, когато си застанал с гръб към Лувъра. „Дома на инвалидите“, Стъклената пирамида, Обелиска, Триумфалната арка и Дефанс не стигаха за небесното проявление на земята, трябваха ми още опорни точки.

Прехвърлях през главата си местата, които посетих и надвесен над картата, търсех Орион. Реших да опитам друг подход. Запознах се с контурите на съзвездието Орион и неговите основни звезди, които бяха най-популярни. За мой късмет една от вечерите през които размишлявах над картата реших да отида на терасата и да потърся съзвездието на небето. Ставайки непонятно и за мен посегнах да отворя прозореца на стаята където се намирах. Вдигайки поглед към небето онемях от изненада. Орион изпълваше целия прозорец, той се оказа право пред очите ми. Можех да го наблюдавам на западния дял на небосклона точно от прозорците на моя дом, дори не ми се наложи да го търся, като, че ли той ме беше намерил. През цялото време след връщането ми от Париж „Орион ме е наблюдавал”. Заедно със Сириус те се очертаваха прекрасно сред другите небесни тела. Наблюдавайки ги ми направи впечатление,  че трите звезди от пояса на Орион не са в идеална права. Първата и втората отляво надясно бяха в права, а третата бе леко изместена нагоре. Точно в този момент в съзнанието ми се създаде връзката между стъклената пирамида и тази леко изместена нагоре звезда. Погледнах картата и пак небето и пак картата, установих, че съм абсолютно прав. Усещането за озарение се настани в душата ми. Веднага седнах с молив, линийка в ръка и върху лист хартия скицирах в приблизителен мащаб това, което беше на небето. Изобразявайки го върху листа и сравнявайки го пак с небето бях убедил себе си, че имаме съвпад. Последвалите стъпки бяха истинско удоволствие, заредени с откривателския дух вложен при божественото ни сътворение, се заех да наложа рисунъка на съзвездието Орион и Сириус  върху картата на ПАРИЖ.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031